Abordarea violenței domestice în Republica Moldova, este un proiect demarat din mai 2018 de Fundația Est-Europeană cu suportul financiar al Fundației OAK. Proiectul include diverse componente, inclusiv promovarea și implementarea Strategiei de Comunicare pentru Schimbarea Socială și Comportamentală: Primii Pași Necesari pentru a Preveni Violența Bazată pe Gen în Republica Moldova (CSSC) la nivel național.
Mai josputeți accesa Termenii de Referință.
Obiectiv
Pentru buna implementare a Strategiei de Comunicare pentru Schimbarea Socială și Comportamentală: Primii Pași Necesari pentru a Preveni Violența Bazată pe Gen în Republica Moldova (CSSC), Fundația Est-Europeană intenționează să identifice o organizație/companie care va elabora și va implementa un plan de comunicare și vizibilitate în scopul informării publicului larg despre această inițiativă și sporirii nivelului de înțelegere a populației privind egalitatea de gen, dar și partajării responsabilităților casnice.
Astfel, societatea va deveni informată și va dispune de cunoștințe moderne și pozitive privind bunele practici în domeniul paternității și partajării responsabilităților casnice. Urmare informării și conștientizării, populația va fi predispusă la schimbări scontate de atitudine și comportament pentru adoptarea noilor practici și norme de partajare a sarcinilor casnice și de îngrijire a copiilor.
Comunicare pentru Schimbare Socială și Comportamentală este o abordare nouă care se axează atât pe schimbarea de comportament dar și pe schimbarea normelor sociale.
Nota Bene: Organizația/Compania aplicantă urmează să stabilească numărul de produse, numărul de difuzări și planul de lucru în funcție de bugetul disponibil și să ofere un raport optim preț/calitate/cantitate. Bugetul disponibil pentru campania de comunicare a Strategiei este de 60.000 USD.
Important!
Materialele produse în cadrul campaniei de comunicare (texte, materiale video, pliante, infografice, comunicate media, etc.) vor fi elaborate în limbile română, rusă și engleză, după caz. Alegerea limbii va fi coordonată cu Fundația Est-Europeană în fiecare caz aparte.
Serviciile vor fi prestate în etape pe parcursul perioadei 15 iulie 2019– 15 martie 2021.
Candidații eligibili
Entitățile eligibile pentru a participa la acest concurs sunt companiile specializate în prestarea de servicii solicitate. Candidații trebuie să demonstreze experiența anterioară în domeniu.
Cerințe față de oferta financiară
Contractantul va elabora o ofertă financiară detaliată, cu indicarea costurilor pentru fiecare produs/serviciu per unitate. Companiile candidate vor prezenta un concept detaliat care va include lista de potențiale activități, numărul minim de vizualizări pe care îl vor putea asigura, dar și impactul așteptat.
Depunerea dosarului
Dosarul urmează a fi prezentat până la data de 4 iulie 2019, inclusiv, la următoarea adresă: 31 august 1989, nr. 98, etajul 3, MD-2012, Chișinău, Moldova sau expediat la adresa de email: concurs@eef.md cu mențiunea „Campanie Comunicare CSSC” în linia de subiect.
Cererile de informații privind acest concurs pot fi adresate în scris la adresa electronică concurs@eef.md cu mențiunea „Întrebări Campanie Comunicare CSSC” în linia de subiect.
Doar organizațiile/companiile selectate vor fi contactate. Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.
Acest site web a fost realizat de către Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.