FUNDAȚIA EST EUROPEANĂ (FEE) INVITĂ REPREZENTANȚII ONG-URILOR DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI SĂ PARTICIPE LA CURSURI DE INSTRUIRE GRATUITE
În data de 1 ianuarie 2017, Fundația Est-Europeană din Republica Moldova (FEE-M) a început implementarea proiectului "Construim punți, depășim bariere – construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului", din resursele acordate de Uniunea Europeană și co-finanțat de Suedia. Obiectivul general al proiectului este de a promova parteneriatele și capacitățile durabile ale actorilor societății civile. Proiectul reunește părțile interesate din Republica Moldova (inclusiv din regiunea transnistreană) și utilizează abordarea apolitică în vederea cooperării dintre acestea.
Una dintre prioritățile proiectului este de a instrui cel puțin a câte 20 de reprezentanți ai OSC-urilor din întreaga țară, inclusiv din stânga Nistrului, pe diverse domenii, cum ar fi: Durabilitatea financiară și fundraising; Dezvoltare organizațională, managementul ONG-ului și planificare strategică; Managementul proiectului; Parteneriate ale ONG-urilor și advocacy; PR pentru ONG-uri; Managementul financiar.
O altă prioritate este consolidarea cunoștințelor privind proiectele existente, implementate pe ambele maluri ale Nistrului. Totodată, participanții la cursurile de instruire vor avea posibilitate să se instruiască prin intermediul unui portal de instruire online. Pentru a pune în aplicare această prioritate, în cadrul proiectului vor fi organizate 6 cursuri de instruire un grupuri a câte 20 de reprezentanți ai ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
FEE organizează 6 cursuri de instruire pe teme separate pentru reprezentanții ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Mai jos sunt indicate perioada și tematica cursului.
Din partea unei organizații pot participa mai multe persoane, fiecare alegând cursurile care i se potrivesc ca și tematică.
Rugăm să alegeți cursul de instruire la care doriți să participați, completând Formularul de aplicare (în atașament).
Tema cursului, perioada
Atelier 1: Dezvoltare organizațională, 16-17 mai
Atelier 2: Managementul proiectului; 23-24 mai
Atelier 3: Durabilitatea financiară și fundraising; managementul ONG-ului și planificare strategică; 30-31 mai
Atelier 4: Managementul financiar. 6-7 iunie
Atelier 5: PR pentru ONG-uri; 13-14 iunie
Atelier 6: Parteneriate ale ONG-urilor și advocacy; 20-21 iunie
Cursul de instruire se va desfășura în limba rusă. Locul desfășurării evenimentelor vor fi făcute publice după procesarea cererilor participanților.
Participarea la seminar este gratuită. Organizatorii vor acoperi costurile de transport conform actului de identitate și vizei de reședință corespunzătoare (conform tarifelor prezentate de către Î.S. Gările și Stațiile Auto), cazare și alimentație ale participanților care locuiesc în afara localității în care va avea loc seminarul.
Procesul de aplicare
Pentru a participa la program, rugăm să transmiteți următoarele:
• Formularul de înregistrare
• CV-ul candidatului
Numărul maxim de participanți la seminar nu va depăși 20 de persoane.
Înregistrarea participanților se va face după primirea cererilor.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 mai 2019.
Cererile trebuie trimise la adresa: Str. 31 august 98, MD-2004, Chișinău, Moldova, sau prin e-mail: concurs@eef.md, cu mențiunea "Training atelier (indicați nr. acestuia)".
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai sus.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați coordonatorul de programe și de comunicare Carolina Blajin la tel. 022 235343, ext. 118, e-mail: Carolina.Blajin@eef.md
Doar candidații selectați vor fi invitați.
Pentru mai multe informații cu privire la activitățile Fundației Est-Europene, vă rugăm să vizitați site-ul lor: www.eef.md