Română      English      Русский
Prima pagină  »  Proiecte Finalizate  »  Punți de comunicare
Proiectul Punți de comunicare
Consolidarea Legăturilor între ONG-uri, Mediul de Afaceri și Mass-Media din Republica Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, Ucraina și Rusia
 
La 19 septembrie 2012 Fundaia Est-Europeana a semnat un contract cu Delegaia Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a implementa proiectul ”Crearea de punții de comunicare între ONG-uri, asociațiile de business și mass media din Moldova, Ucraina și Rusia pentru prevenirea conflictului din Transnistria”. Guvernul Suediei cofinanțează acest proiect. Proiectul va susține cooperarea între actorii din Moldova (inclusiv regiunea Transnistreana), Ucraina și Rusia și va folosi o abordare apolitică în forticarea cooperarii între aceti actori.
 
Activitățile proiectului vor facilita realizarea Planul de Acițuni UE/Moldova, contribuind la implementarea obiectivelor acestuia de a sprijini implicarea activă a societății civile, de a promova valorile democratice și respectarea drepturilor omului în Transnistria și de a consolida cooperarea regională, în special cu Ucraina, în vederea îmbunatățirii dialogului cu regiunea Transnistreana. Totodată, această acțiune va sprijini prioritățile UE/Rusia stipulate în Acordul de Parteneriat și Cooperare în spațiul comun de securitate externă, cu privire la angajamentul comun dintre UE și Rusia de a consolida stabilitatea în regiunile adiacente granițelor acestor doua țări, în cazul dat, în Transnistria. În acest context, implicarea actorilor societății civile din Republica Moldova (în special din Transnistria), Ucraina și Rusia și crearea unor rețele de cooperare între ONG-uri, mass-media și mediul de afaceri în regiunea Transnistreana,va contribui la o cooperare mai strânsa cu implicarea actorilor neguvernamentali.

Scopul proiectului:
 
Scopul acestui proiect este de a consolida poziția organizațiilor și rețelelor societății civile din Transnistria în procesul de soluționare a problemelor comunitare.
 
Obiectivele proiectului:
 
- Îmbunatățirea capacităților organizațiilor societății civile, comunității de afaceri și mass-media din regiunea Transnistreana
pentru a participa activ în procesul de soluționare a problemelor la nivel local.
- Consolidarea capacității organizațiilor și a rețelelor societății civile pentru facilitarea reconcilierii pașnice a grupurilor de interese și pentru crearea mecanismelor sociale în vederea stabilirii unui dialog constructiv.

Activități:
 
Proiectul include cercetări, activități de instruire, vizite de studiu și susținerea inițiativelor de dezvoltare comunitară. Acțiunea presupune, de asemenea, crearea unui portal regional de știri, care va culege și plasa știri apolitice din toate regiunile incluse în proiect.
 
Rezultate scontate:
 
Cetățenii din Transnistria vor fi  activi și capabili să raspundă necesităților comunitare prin implicarea ONG-urilor locale.

Partenerii proiectului:
 
1. Fundația ”New Eurasia Foundation” (Federaia Rusa)
2. Fundația Est Europeana (Ucraina)
3. Parteneriatul European pentru Democraie (Belgia)
 
Bugetul proiectului: 1.137.513 Euro
Contribuția financiară a Uniunii Europene: 910.010.40 Euro
 
Acest program este finanțat de Uniunea Europeana. Acest program este co-finanțat de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei.
                                                                                  

Prima pagină  »  Proiecte Finalizate  »  Punți de comunicare

Str. 31 August 1989, 98, etaj 3
Chişnău, MD-2004, Republica Moldova
Telefon:  +373 22 235343
Numărul de fax:  +373 22 542338

 


Acest site web a fost realizat de către Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Suedia și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei sau al Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

© 2021 Fundaţia Est-Europeană   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS