Jurnalism comunitar pentru tinerii din cadrul Centrului de Tineret Cahul

Echipa „URMA ta” a prezentat cel de-al optulea podcast din cadrul proiectului „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate”. Podcast-ul a fost prezentat tinerilor din cadrul Centrului de Tineret Cahul, care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte.

Tinerii au fost gazdele evenimentului și la prezentarea podcast-ului precedent, unde au învățat ce înseamnă jurnalismul comunitar și cum ar trebui să scrie o știre, un reportaj sau un interviu despre localitatea în care trăiesc. La această ședință, vizionarea podcast-ului cu numărul opt a venit ca o informație suplimentară asupra a ceea ce ei au înțeles. Au fost discutate subiectele pe care tinerii le-au planificat pentru a realiza un material jurnalistic și prin două parabole au înțeles cu ce se aseamănă mai mult jurnalismul comunitar.

La începutul evenimentului, asistenta de proiect, Zinaida Erhan a venit cu un mesaj de salut către tinerii din cadrul Centrului pentru Tineri Cahul”: „Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră de a fi astăzi prezenți la această activitate. Podcast-ul de astăzi vă explică prin două parabole ce înseamnă și cu ce se aseamănă jurnalismul comunitar”.

„De la ultima noastră întâlnire tinerii au venit cu multe idei de subiecte pentru a scrie materiale jurnalistice, iar aceste informații urmează să le trimitem redacției pentru a fi publicate”, a menționat Directoarea Centrului de Tineret Cahul, Nadejda Voloceai.

„Evenimentul de astăzi mi s-a părut interesant și am învățat împreună cu tinerii informații noi despre ceea ce înseamnă jurnalismul comunitar și faptul că acest tip de jurnalism poate fi practicat și de persoane care nu au o pregătire specială în acest domeniu”, a spus specialista în domeniul tineretului din cadrul Centrului de Tineret Cahul, Alina Nucă.

Proiectul „Jurnalismul Comunitar: Comunicare pentru Comunitate” este realizat de către de Asociația „URMA ta”, cu suportul oferit de Fundația Est-Europeană și finanțat de Suedia, și are drept scop promovarea bunelor practici de jurnalism comunitar prin implicarea tinerilor jurnaliști și activiștilor comunitari din localitățile rurale și urbane ale țării, abilitându-i cu cunoștințe și capacități de a aborda prin intermediul unor instrumente și platforme media probleme cu care se confruntă cetățenii și de a identifica împreună cu comunitățile și autoritățile soluții la aceste probleme.

Link Youtube Podcast #1 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #2 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #3 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #4 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #5 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #6 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #7 „Jurnalism comunitar”

Link Youtube Podcast #8 „Jurnalism comunitar”

#jurnalismcomunitar #spune #cere #faceva

 

 

Distribuie