Rezultatele proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia

În această broșură găsiți rezultatele proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.  

În această broșură găsiți rezultatele proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.  Proiectul a fost centrat pe dezvoltarea economică în  regiuni tocmai pentru că s-a născut dintr-o nevoie acută de sprijin, evidentă în statistici, semnalată de piață, dar mai ales așteptată de tineri. Astfel în cadrul proiectului, începând cu 2021 au fost create 6 Business Hub-uri care oferă suport companiilor regionale. 

Resursele financiare au fost oferite organizațiilor societății civile pentru crearea Business Hub-urilor și susținerea beneficiarilor acestora în Bălți, Orhei, Tiraspol, Comrat și Chișinău, acoperind un număr de 1000 de companii în total. 

De asemenea, au fost create și dezvoltate 15 întreprinderi sociale. Cele 15 întreprinderi sociale au angajat 64 de persoane din diverse categorii defavorizate, iar impactul social al întreprinderilor sociale este faptul că 1199 persoane au beneficiat de servicii și produse gratuite sau parțial gratuite.

Un alt rezultat este faptul că 10 asociații obștești din Moldova care au creat consorții la nivel regional pentru facilitarea angajării incluzive pe piața muncii a persoanelor din categorii defavorizate, au reușit să consulte 2616 persoane vulnerabile și să instruiască 2322 persoane vulnerabile pentru a facilita angajarea acestora. Numărul persoanelor vulnerabile care au fost angajate în rezultatul asistenței consorțiului se ridică la 208 dintre care 86 sunt femei. 

În cadrul proiectului au fost create 10 Fonduri de Antreprenoriat pentru Tineri care au oferit 101 granturi tinerilor pentru a deschide sau a-și extinde afacerea, dintre care 16 persoane sunt cu dizabilități. În total au fost create 108 locuri de muncă. 

Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact au fost cei care au implementat proiectul. Obiectivul de bază al acestuia este dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Documete atașate

Infographics brosura_compressed

Fișier .PDF , 1.12 MB
Vizualizează
Distribuie