Sorin Mereacre

Președinte

Sorin Mereacre este Preşedinte al Fundaţiei Est-Europene, cunoscută anterior ca Reprezentanța Fundației Eurasia (SUA) în Republica Moldova. Sorin este Doctor  în Drept Internațional Privat, Universitatea din București şi este licenţiat în Drept, Universitatea de Stat din Moldova.

Și-a început activitatea sa la Fundaţia Eurasia în 1998 în funcţia de Coordonator de Proiecte. Sorin are o experienţă vastă de cooperare cu diverse instituţii internaţionale, precum Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, PNUD, OSCE, Consiliul Europei, Sida, DANIDA şi altele. El a fost membru al grupului de lucru guvernamental pentru implementarea şi monitorizarea Programului Preliminar de Ţară al „Fondului Provocările Mileniului”, reprezentantul Fundaţiei Eurasia în cadrul Alianţei Anticorupţie, membru al Consiliului Consultativ al ONG-urilor al Ministerului Afacerilor Externe din Moldova.

Este unul dintre experţii principali ai Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte şi membru al Grupului de Donatori în domeniul Societăţii Civile din Moldova.

În perioada 2010-2012, Sorin a deținut funcția de Preşedinte al Consiliului Naţional pentru Participare, care cuprinde 30 de ONG-uri active din Moldova. În această calitate a participat pe parcursul a doi ani la Ședințele de Guvern, prezentând poziția Consiliului vizavi de documentele de politici și proiectele de acte normative membrilor Cabinetului de Miniștri.

Distribuie