Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare

Fundaţia Est-Europeană a inițiat cooperarea cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) odată cu lansarea proiectului „Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale” în 2015. În prima fază a proiectului, obiectivul acestei inițiative a avut ca scop îmbunătățirea situației celor mai marginalizate grupuri și persoane, bărbați și femei din Moldova prin integrarea principiului egalității în elaborarea politicilor publice de către Guvern și Parlament. Pentru implementarea acestei faze de proiect, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare a alocat suma de 3,942,124 MDL.

În perioada 2017-2021, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare oferă sprijin pentru o nouă etapă a proiectului, care are scopul de a  îmbunătăți nivelul de trai și coeziunea socială a populației, prin abilitarea și implicarea organizațiilor societății civile și rețelelor acestora. Proiectul se concentrează pe elaborarea incluzivă și monitorizarea implementării politicilor publice la nivel național și local. Suma oferită pentru această etapă a proiectului este de 47,499,519 MDL.

Proiectul este ancorat în abordarea din perspectiva drepturilor omului, principiile egalității și nediscriminării, transparenței, participării și responsabilizării.

Distribuie